Welzijn de Meierij, ONS welzijn, Lumens, MEE en Juvans slaan officieel de handen ineen.
Welzijn de Meierij, ONS welzijn, Lumens, MEE en Juvans slaan officieel de handen ineen. (Foto: )

Samenwerking in Meierijstad bekrachtigd

  Politiek

Redactie

Vorige week ondertekenden ONS welzijn, Welzijn de Meierij, Lumens, MEE regio 's-Hertogenbosch en Juvans in 't Spectrum in Schijndel een samenwerkingsovereenkomst.

SCHIJNDEL - Hiermee leggen zij officieel vast dat zij hun krachten blijven bundelen ten gunste van de inwoners van Meierijstad. Bij deze gelegenheid waren verschillende andere spelers uit het sociaal domein aanwezig. Ook Eus Witlox, wethouder zorg, volkshuisvesting en volksgezondheid, in Meierijstad is getuige van dit moment: "Jullie hebben jezelf overstegen. Het vraagt lef om te kijken naar de snijvlakken van je eigen organisatie. Jullie doen dat! En daar ben ik heel blij mee."

Samen

"Samenwerken is meer dan samen dingen doen. Het is samen denken, samen beslissen en de ander dingen gunnen. Wij werken samen met elkaar, als professionals, maar ook of juist met de inwoners van Meierijstad. Wij gunnen hen een zo prettig en zelfstandig mogelijk leven. Samenwerken maakt dit beter mogelijk", zegt Roland van der Heijden, manager bij Lumens.

De samenwerkingspartners willen hun expertise delen en nog meer verbindingen aangaan. Deze samenwerking is een open bolwerk waarbij andere organisaties en individuen zich kunnen aansluiten. Trix Cloosterman, bestuurder van Welzijn De Meierij: "Onze onderscheidende kracht is dat wij werken vanuit lokale kennis, lokale netwerken en dorpskernen. Daardoor weten wij wat onze inwoners nodig hebben en kunnen wij hierop inspelen."

"Onze ambitie is om te werken vanuit de kracht van de inwoners. Wij willen aansluiten bij wat zij daadwerkelijk willen," vertelt Miriam van der Smissen, bestuurder van ONS Welzijn.

Voor de inwoners van de gemeente betekent dit concreet dat voor hen duidelijk is welke mogelijkheden er in hun buurt zijn op het gebied van maatschappelijke hulp en ondersteuning.

Meer berichten