Crossen over het mulle zand van de Nederlandse stranden.
Crossen over het mulle zand van de Nederlandse stranden.

Invicta succesvol op NK strandrace

  Sport

Pauliena Rooijackeers uit Schijndel werd kampioen bij dames eliterenners en bij heren eliterenners scoorde Ronan van Zandbeek, ook uit Schijndel, een podiumplek.

SCHIJNDEL - Vorige week zondag werd in Castricum aan Zee het NK Strandrace onder auspiciën van de KNWU georganiseerd. De laatste wedstrijd van het seizoen 2017-2018 was het NK strandrace in het Noordhollandse Castricum. Met de verdediging van twee titels werd het een zware opgave voor Team Invicta om het dit jaar zeker zo goed te doen. Op een technisch parcours van 7 kilometer, met ook nog een afdaling met strobalen, was het een dag voor de renners, die hun fiets het best beheersten. Bij de mannen lag het tempo vanaf de start hoog. Bij de eerste passage van de strobalen reden Europees kampioen Jasper Ockeloen en Robbert de Nijs meteen weg.

Ronan van Zandbeek kwam in een groep erachter te zitten met de andere favorieten voor de titel. Robbie Gevers en Marc Kivits zaten daar weer kort achter. Helaas moest Robbert al snel opgeven door een blessure aan de rug. De twee mannen vooraan konden niet achterhaald worden door de vlekkeloze techniek met het springen over de strobalen. Ronan reed in de laatste ronde net iets sneller over de strobalen dan zijn concurrenten en pakte daarmee de bronzen medaille. Robbie Gevers finishte op een mooie 12e plek en Marc Kivits op een 13e plek.

Bij de dames was het voor Team Invicta Pauliena Rooijacker, die haar titel moest verdedigen en Céline van Houtum, die vorig jaar de bronzen medaille pakte. Pauliena kwam al meteen weg te zitten met Yvonne de Jong de winnares van de KNWU Strandcompetitie. Céline zat in een groep daarachter om te strijden voor de 3e plek. In de laatste ronde wist Pauliena Rooijackers zich los te maken van Yvonne de Jong en reed naar haar 5e Nationale titel op rij. Céline van Houtum moest het pas in de allerlaatste meters afleggen om de 3e plek. Zij greep helaas net naast het podium. Het NK was de laatste wedstrijd van het seizoen in Nederland.

Meer berichten