In 2015 werd het WK ook in Noord-Brabant gehouden. Toen was Eindhoven de speelstad. Nu gaat die eer naar Tilburg. Foto: Pixabay.
In 2015 werd het WK ook in Noord-Brabant gehouden. Toen was Eindhoven de speelstad. Nu gaat die eer naar Tilburg. Foto: Pixabay.

Noord-Brabant steunt WK IJshockey

  Sport

Het samenwerkingsverband BrabantSport verbindt zich als sponsor aan het wereldkampioenschap IJshockey dat van 23 tot en met 29 april in Noord-Brabant plaatsvindt. Samen met IJshockey Nederland maakt BrabantSport het evenement mogelijk, zodat Brabanders in hun eigen achtertuin kunnen genieten van ijshockey op internationaal topniveau.

Regio - Binnen BrabantSport hebben de provincie Noord-Brabant, CTO Zuid, Sports and Technology en Team BrabantSport de krachten gebundeld om Brabant beter te maken door sport. Dit doet BrabantSport door middel van projecten binnen vijf onderdelen talentontwikkeling, technologische innovaties, uniek sporten, evenementen en topsporters.
Directeur Michel Reinders spreekt enthousiast over de overeenkomst. "BrabantSport maakt zich hard voor een beter sportklimaat in de volle breedte. Sport is sociaal-maatschappelijk én economisch belangrijk voor onze regio. Door evenementen zoals het WK IJshockey te ondersteunen, maken we Brabant sterker door sport. We zijn dan ook trots dat we met BrabantSport bij kunnen dragen aan dit internationale evenement waarmee we Brabant gezamenlijk op de kaart zetten."
Robert van Rijswijk, directeur IJshockey Nederland, is ook erg te spreken over de samenwerking. "Wij zijn als sportbond gevestigd in Brabant en hier al jaren in de provincie actief. Een samenwerking met BrabantSport past daarom ook erg goed in mijn ogen. Dagelijks zijn we bezig om onze sport te laten groeien en het WK is hiervan een mooi resultaat. Dankzij het partnership met BrabantSport tillen we het toernooi naar een nog hoger niveau."
Het WK IJshockey, gespeeld in Tilburg, wordt ook op sociaal-maatschappelijk vlak aangegrepen om een verschil te maken. Het Refugee Team Tilburg (een samenwerking tussen BrabantSport, Gemeente Tilburg en More2Win) draait mee bij het evenement. Een team van vluchtelingen helpt mee als vrijwilliger. Zij worden van daaruit verder begeleid naar een baan, stage of opleiding.

Meer berichten