Volleybalvereniging Zus & Zo is een kleine, maar gezellige volleybalvereniging die in oktober het 50-jarige bestaan viert. Zij zijn  op zoek naar alle oud leden om een toernooi en reünie te houden.
Volleybalvereniging Zus & Zo is een kleine, maar gezellige volleybalvereniging die in oktober het 50-jarige bestaan viert. Zij zijn op zoek naar alle oud leden om een toernooi en reünie te houden. (Foto: )

Klein maar fijn, sportief en gezellig

  Sport

50 Jaar Zus & Zo zoekt oud-leden

Wendy van Lijssel

Ze zijn klein maar fijn, sportief, hartstikke gezellig en de laatste der Mohikanen. Volleybalvereniging Zus & Zo in Sint-Michielsgestel is er echter nog steeds en viert in oktober het 50-jarig bestaan. Een jubileum dat het clubje graag passend omlijst met een toernooi en reünie voor oud-leden die, indien zij willen en kunnen, aan beide kunnen meedoen of aan een van beide. Het verzoek is in ieder geval om zich te melden.

SINT-MICHIELSGESTEL – In 1968 werd in Sint-Michielsgestel volleybalvereniging Zus & Zo opgericht. Een club vernoemd naar het café Pas Buiten van Zus van der Meijden aan de Theerestraat. Een plek waar de initiatiefnemers al kwamen en waar na oprichting wekelijks de derde helft werd gespeeld. "Gezelligheid en sportiviteit gaan bij ons al vijftig jaar hand in hand. We spelen nog steeds een derde helft. Intussen doen we dat echter bij Johan van Breugel in de kantine van sporthal Theereheide", vertelt voorzitter Patrick Timmermans. Hoewel er in de kern Sint-Michielsgestel ooit nog twee andere volleybalverenigingen waren (GeVoK – Gestelse Volleybal Kombinatie en 't Zwaailicht), zijn deze in de loop der jaren verdwenen en bleef alleen Zus & Zo over. Groot is deze club met 18 leden ook niet te noemen maar: "Wel sportief en hartstikke gezellig. We trainen al ruim 40 jaar elke maandagavond. Na het 'inslaan' en enige oefeningen sluiten we de training altijd af met een onderlinge wedstrijd", aldus Timmermans.

Hoewel er geen ledenstop is, wordt ook niet actief getracht om de club groter te maken. "We zijn een gemengd clubje met een gemiddelde leeftijd rond de 40. Naast het spelen in Theerheide doen we ook met een team mee aan de bedrijvencompetitie in Boxtel. Het is goed zoals het is", stelt Timmermans. Hoewel niet groot, willen de huidige leden het 50-jarig jubileum zeker niet stilletjes voorbij laten gaan.

"Er zijn opgeteld toch veel mensen lid geweest. Sommige lang en een aantal kort. Dat maakt echter niet uit. We zijn op zoek naar iedereen. Zaterdag 6 oktober willen we een toernooi organiseren en een reünie", doet Timmermans uit de doeken. Oud-leden mogen zich melden met naam en (mail)adres via 50jaarzusenzo@ziggo.nl en zullen voor beide benaderd worden. "Voor het toernooi nodigen we ook enkele bevriende volleybalverenigingen uit. Ook oud-leden die niet meer kunnen of willen spelen zijn hartelijk welkom om te komen kijken. Dat is ook leuk", meent Timmermans. In de avonduren wordt in het scoutinggebouw naast de sporthal de reünie gehouden. Timmermans: "Ik ga niet alles verklappen. Het wordt een historische avond van 1968 tot 2018."

Lachend: "Meer ga ik niet zeggen."

Meer berichten