Gedeputeerde Henri Swinkels (derde van links op de voorste rij) rende met Unieke Sporters de laatste 750 meter van de Pararun. Daarmee is de campagne Uniek Sporten Brabant officieel afgetrapt. Foto: Wim Hollemans.
Gedeputeerde Henri Swinkels (derde van links op de voorste rij) rende met Unieke Sporters de laatste 750 meter van de Pararun. Daarmee is de campagne Uniek Sporten Brabant officieel afgetrapt. Foto: Wim Hollemans. (Foto: Wim Hollemans)

Brabant steunt sporten met beperking

  Sport

Redactie

Provincie trapt campagne af

Met de finish van Unieke Sporters tijdens de Vestingloop in 's-Hertogenbosch, heeft de provincie Noord-Brabant de aftrap gegeven van de campagne Uniek Sporten Brabant. De campagne wil de website www.unieksportenbrabant.nl maximaal onder de aandacht brengen. Op deze site staat alles wat mensen met een beperking nodig hebben om te gaan sporten/bewegen.

Regio - Deze bestuursperiode heeft de provincie Noord-Brabant extra aandacht voor Uniek Sporten, sporten voor mensen met een beperking. Gedeputeerde Henri Swinkels van Noord-Brabant: "We willen 50.000 mensen met een beperking aan het sporten krijgen of in beweging krijgen, voor 2020. Sporten is belangrijk voor iedereen", vertelt hij, "maar voor mensen met een beperking misschien nog meer. Sporten is gezond, het is goed voor je lichaam, je leert andere mensen kennen, en het is natuurlijk gewoon heel leuk. Dat zien we hier vandaag ook, waar zo veel mensen met een beperking ontzettend enthousiast aan het sporten zijn. Prachtig om te zien."

Niet simpel

Op www.unieksportenbrabant.nl is alle informatie samen gebracht die zinvol is voor iemand met een beperking die wil gaan sporten. Er kan contact gelegd worden met sportcoaches, en er staat op waar het mogelijk is gratis attributen te lenen om te sporten.

Wheels2Sport

Henri Swinkels: "Want ook dat is een drempel: kijken of je een sport wel leuk vindt, is niet zo simpel als je daarvoor eerst een heel dure sportrolstoel aan moet schaffen." Hij vertelt verder: "Via Wheels2Sport wordt het mogelijk gemaakt zo'n voorziening te lenen. Dat is een van de initiatieven die we ondersteunen. We willen belemmeringen wegnemen, zodat iedereen die dat wil kan gaan sporten of bewegen."

www.unieksporten.nl/brabant

Meer berichten