De bekende voetballer Soufiane Touzani kwam ook wat kunstjes laten zien.
De bekende voetballer Soufiane Touzani kwam ook wat kunstjes laten zien. (Foto: )

De Straatklinkers kampioen van de regio

  Sport

Het was een zeer geslaagd KNVB straatvoetbaltoernooi in Sint-Michielsgestel, met 32 jongens en meisjesteams verdeeld over twee leeftijdscategorieën.

Regio - Aan dit toernooi deden teams uit Rosmalen, Den Bosch, Nuland en uit de gemeente Sint-Michielsgestel mee. Vanuit Sint-Michielsgestel mochten er een jongensteam en twee meidenteams meedoen. Het meidenteam de Bolsterbeertjes van Obs de Bolster en het meidenteam Girlpower van de Roald Dahl (het jongste team van het toernooi) kwamen in actie. In het begin zaten beide teams er niet heel lekker in en verloren. Uiteindelijk hebben de Bolsterbeertjes nog een poulewedstrijd gewonnen en zij mochten dus door naar een poule van de beste nummers twee. Helaas konden ze geen eerste meer worden, maar dat mocht de pret niet drukken. Zoals één van de meiden zei: 'we hebben zelfs de tegenstander gefeliciteerd en zijn nu vrienden met hen geworden.'
De jongens van team de Straatklinkers wonnen de eerste en tweede wedstrijd. Ook de twee poulewedstrijden werden door hen gewonnen. In de halve finale kwamen de jongens wat moeilijk in het spel, maar toen de goals eenmaal vielen ging het bijna vanzelf, ook deze wedstrijd werd gewonnen. Wat nu nog restte was de finale, een spannende wedstrijd, maar toen er eenmaal gescoord werd, liep alles als een trein en is het jongensteam 'de Straatklinkers eerste geworden.

Meer berichten