Komend weekend komen de renners van Team Invicta in actie in Wijk aan Zee, Subaru Beach Battle (zaterdag) en in De Panne in België (zondag).
Komend weekend komen de renners van Team Invicta in actie in Wijk aan Zee, Subaru Beach Battle (zaterdag) en in De Panne in België (zondag). (Foto: )

Invicta-renners op podium bij strandrace in Frankrijk

  Sport

Zondag werd in Frankrijk de tweede internationale strandrace georganiseerd. Beachteam Invicta, met coureurs uit Sint-Michielsgestel, Boxtel, Den Dungen en Schijndel, stond met zeven renners aan de start. Ronan van Zandbeek en Pauliena Rooijackers uit Schijndel haalden het podium.

Regio - Net als in Camiers (eerste internationale strandrace Frankrijk) van enkele weken geleden ging de strijd tussen de Nederlandse vedetten Jasper Ockeloen en Van Zandbeek. Na een stevige doch uitermate sportieve strijd moest Ronan van Zandbeek wederom het hoofd buigen en genoegen nemen met de 2e plaats. Pieter Ghyllebert uit België bemachtigde plek drie. Pauliena Rooijackers eindigde in het overall klassement als 26e tussen de heren Eliterenners en werd daardoor 1e bij de dames. Mooie prestatie voor de Schijndelse wielrenster. De overige Invicta-renners reden uitermate verdienstelijk op het technische en pittige parcours van Berck sur Mer. De weersomstandigheden aan de Franse kust waren redelijk. Er stond een stevige noordoostenwind. Bas Nieuwkoop werd keurig 9e. Marc Kivits bemachtigde de 13e plaats. Sjors van Zandbeek behaalde een 52e plaats. Robin Blummel en Robbie Gevers moesten om uiteenlopende redenen de strijd staken.

Meer berichten