Veldhuizen reageerde wat beduusd op het eerbetoon, vorige week tijdens de ledenvergadering van atletiekclub Marvel.
Veldhuizen reageerde wat beduusd op het eerbetoon, vorige week tijdens de ledenvergadering van atletiekclub Marvel. (Foto: )

Karel Veldhuizen erelid bij Marvel: 'Clubman pur sang'

  Sport

Karel Veldhuizen is benoemd tot erelid van Marvel. De clubman pur sang werd met dit eerbetoon verrast tijdens de ledenvergadering van de Boxtelse atletiekvereniging.

Boxtel - ,,Iemand die altijd klaar stond en ook nu nog klaar staat voor de club. Hij kan de club niet missen en de club hem niet." Met deze woorden vatte voorzitter Martin van der Broek samen wat Veldhuizen voor Marvel betekent. Het kersverse erelid kwam in 1984 bij de club omdat zijn kinderen er gingen sporten, en ging niet meer weg. Hij hielp de kunststofbaan realiseren evenals het clubhuis, bekleedde diverse bestuursfuncties en vervult nog altijd veel organisatorisch werk voor wedstrijden. Na oud-trainer Drewes van Kampen is Karel Veldhuizen het tweede erelid in de geschiedenis van de bijna 55 jaar oude Boxtelse vereniging. Veldhuizen reageerde wat beduusd op het eerbetoon. ,,Hier ben ik een beetje ontroerd door", sprak hij. ,,Ik probeer de club levendig te houden en vind het leuk om nieuwe projecten op te pakken. Ik doe dat met heel veel plezier." Het jongste Marvel-project waarbij Veldhuizen is betrokken, is het automatiseren van de tijdregistratie bij de FAC Paasloop. Op tweede paasdag 22 april, bij de 43e editie, dragen deelnemers een startnummer met chip.

Meer berichten