De nummers 1 en 2 van vorig jaar: Koos Verweij en Tony de Groot. Inschrijven kan inmiddels via www.avmarvel.nl en www.inschrijven.nl.
De nummers 1 en 2 van vorig jaar: Koos Verweij en Tony de Groot. Inschrijven kan inmiddels via www.avmarvel.nl en www.inschrijven.nl. (Foto: )

Tijd geregistreerd bij Paasloop in Boxtel

  Sport

BOXTEL - Meedoen aan de FAC Paasloop in Boxtel is dit jaar nog leuker. Voor het eerst is er automatische tijdregistratie. Deelnemers aan de voorjaarsloop op Tweede Paasdag kunnen daardoor sneller zien in welke tijd zij hun ronde hebben gelopen. De automatische tijdregistratie is een tweede vernieuwing op rij. Vorig jaar kreeg de FAC Paasloop al nieuwe routes van 10,5 en 5,7 kilometer. Die gingen minder door woonwijken en meer door het buitengebied van Boxtel. Deze vernieuwing bleek een schot in de roos, deelnemers waren enthousiast. In overleg met de nieuwe naamsponsor FAC Hypotheken is nu gekozen voor de nieuwe tijdregistratie. ,,Dit was een grote wens van ons", zegt voorzitter Martin van der Broek van de organiserende vereniging Marvel. ,,We denken dat we het zo nog leuker maken voor de deelnemers en zeker ook makkelijker voor onze vrijwilligers." Deelnemers krijgen op Tweede Paasdag een borstnummer waaraan een chip zit. Ze lopen bij start en finish over speciale matten die een signaal van de chip opvangen en zo de tijd noteren. De 43e FAC Paasloop is op Tweede Paasdag. Zowel recreanten als pure wedstrijdatleten zijn welkom. De start is om 11.00 uur, terwijl er om 10.30 uur een korte kidsrun over 1.200 meter is voor sportievelingen van 8 tot en met 12 jaar.

Meer berichten