Lynn bovenaan het podium als nieuwe Nederlands kampioene in de dressuursport.
Lynn bovenaan het podium als nieuwe Nederlands kampioene in de dressuursport. (Foto: )

Lynn (13) uit Esch en haar pony winnen NK dressuur

  Sport

Lynn Peijnenburg (13) uit Esch is samen met haar pony Sukaatik's Vingino Nederlands kampioen dressuur geworden. Dat lukte haar vorige week in de DEZ1 (de op één na hoogste klasse bij de pony's).

Esch - Nadat Lynn de Brabantse titel wist te behalen is ze nu ook de beste van Nederland. Het was op de spannende dag weer vroeg opstaan voor Lynn en haar pony, omdat de wedstrijd in Ermelo was. Al om 8.00 uur stond ze op de baan om deze te verkennen.

"Daarna moesten ze als achtste van start en behaalden Lynn en haar paard een mooi percentage van 67.010 procent. Het was nog super spannend, want er waren in totaal twintig starts." Maar om 12.00 uur werd het dan bekend. Veel vrienden en familie leefden op dat moment mee via de live-stream op het internet. Lynn is Nederlands Kampioen. Bij thuiskomst was er een leuke verassing. "Familie stond klaar met champagne, spandoeken en slingers." Lynn zit op het Maurick college en volgt daar het Elite-programma, dat is een programma voor sporters. Ze komt uit Esch. Haar pony Sulaatik's Vingino is een ruin van 9 jaar oud. Haar doel voor komend zomer seizoen is om in het Z2 goed mee te rijden en met haar andere pony in het Z1 net zo succesvol te kunnen rijden.

Meer berichten