Het honk- en softbalseizoen is van start gegaan. Dit zijn de dames van Ducks. Foto: Ad van de Wetering.
Het honk- en softbalseizoen is van start gegaan. Dit zijn de dames van Ducks. Foto: Ad van de Wetering. (Foto: )

JRC Ducks uit Boxtel start het seizoen

  Sport

Redactie

Heren spelen sterke pot

Het honk- en softbalseizoen bij JRC Ducks is officieel afgetrapt. Traditiegetrouw met het gooien van een First Pitch, door een voor JRC Ducks bijzonder persoon. Ditmaal Rieke Dirks: al ruim veertig jaar op het softbalveld te vinden. Ze was coach van Jong Oranje en is nu actief bij Roef!, de tegenstander van de wedstrijd. Rieke begon in 2017 met het promoten van softbal in Nigeria. Ze geeft hier onder meer clinics.

Boxtel - Op deze zonnige dag stond voor de dames van Ducks de eerste dubbele wedstrijd gepland voor de dames Ducks. Deze gingen beide verloren. "Spelen in de 1e klasse is een enorme uitdaging voor dit team." De eerste wedstrijd begon Ducks sterk. Roef! wist 1 punt te scoren, maar helaas wist niemand van Ducks de thuisplaat te bereiken. In de derde inning begonnen de dames van Roef! de pitching van Inge van Geel door te krijgen en begonnen ze te slaan. "Ducks bleef achter en na de derde inning stond het 0-3. De tegenstanders hadden de smaak te pakken, waardoor ze na vijf inningen 9 punten gemaakt hadden. De dames van Ducks wisten door goede honkslagen van Laura van Zetten en Nikki van Nes nog 2 puntjes te scoren, maar het mocht niet baten. De eerste wedstrijd eindigde in 2-9 voor Roef!." In de tweede wedstrijd startte debutant pitcher Nienke van Duijl. Ze gooide goed, maar helaas wisten de dames van Roef! hoe ze hiermee om moesten gaan. Mede door een aantal veldfouten maakten de tegenstanders maar liefst dertien punten in één inning. Bij Ducks werden in deze inning ook twee punten gescoord, maar deze vallen in het niet bij de slagkracht van Roef!. De dames van Roef! pakten door en scoorden in de tweede en de derde inning nog eens 7 punten. Colette Wind scoorde voor Ducks ook nog 2 punten, maar de wedstrijd kwam toch na 3 inningen ten einde. De eindstand was 5-20. "Al met al twee leerzame wedstrijden in de eerste klasse voor de dames van Ducks."

Heren overtuigend

Voor de heren stond zondagmiddag de eerste competitiewedstrijd op het programma, in en tégen Maastricht. De mannen van Ducks kwamen met slechts één doel naar Maastricht, namelijk de eerste competitiezege te boeken. Dat was te zien ook: na de eerste inning stond Ducks al op een 0-10 voorsprong. Kees van Aarle startte op de heuvel en begon goed met drie toegestane punten in de eerste drie innings. De slagploeg was al uitgelopen naar 0-12, maar nam even gas terug in de derde en vierde inning. Gelukkig was werper Van Aarle bij de les en werkte hij zich soepeltjes door de line-up met 4 strikeouts. De Boxtelaren begonnen weer punten te stapelen in de vijfde en zesde inning en stonden zelfs op 3-19, maar in de zevende inning kregen de Boxtelaren het dan toch even moeilijk: Maastricht scoorde zeven punten. Omdat nu de minimale voorsprong van 10 punten niet bereikt was, kon de wedstrijd niet via een mercy rule na 7 innings beëindigd worden. De eindstand was uiteindelijk 10-21.

Meer berichten