Inschrijven kan ook nog op de dag van de wedstrijd. Meer informatie via www.avmarvel.nl.
Inschrijven kan ook nog op de dag van de wedstrijd. Meer informatie via www.avmarvel.nl. (Foto: )

Paasloop met speciale aandacht voor de jeugd

  Sport

Een mooie lenteloop langs de Dommel, door het buitengebied van Boxtel: dat is de FAC Paasloop. Met een apart klassement voor 13- tot 15-jarigen is er dit keer extra aandacht voor deze leeftijdsgroep.

Boxtel - De Paasloop is een mooie mogelijkheid om de lente in te luiden met een gezellige hardloopwedstrijd. "Zeker nu sinds vorig jaar het parcours vernieuwd is. Na de start op de atletiekbaan lopen deelnemers door de groene dorpsrand van Boxtel en het buitengebied. Deelnemers aan de langste afstand pakken de fraaie Dommel-oversteek via de hooibrug mee."

Voor elke afstand is een ronde uitgezet. Er zijn dus routes van 10,5 kilometer, 5,7 kilometer en 1,2 kilometer. "Zo is de Paasloop een mooie uitdaging voor de wedstrijdatleet en tegelijk een gezellige evenement voor de recreatieve loper. Die kan ook kiezen voor de kortere afstand van 5,7 kilometer." Voor de jeugd zijn er dit jaar voor het eerst twee afstanden met een apart klassement. De kidsrun van 1200 meter start om 10.30 uur. Voor de jeugd van 13 tot en met 15 jaar is er de ronde van 5,7 kilometer.

Dit jaar wordt voor het eerst gebruik gemaakt van elektronische tijdwaarneming. Daardoor krijgen alle deelnemers hun exacte netto tijd.

Meer berichten