Op woensdag 29 mei aanstaande organiseren Gemeente Meierijstad en de PSV Foundation een kick-off. Meer en/of aanmelden via: www.meierijstad.nl/kickoffwalkingsports.
Op woensdag 29 mei aanstaande organiseren Gemeente Meierijstad en de PSV Foundation een kick-off. Meer en/of aanmelden via: www.meierijstad.nl/kickoffwalkingsports. (Foto: )

Meierijstad slaat handen ineen met PSV Foundation

  Sport

PSV Foundation en de gemeente Meierijstad slaan de handen ineen. De maatschappelijke stichting van de club gaat zich inzetten om 'Walking Sports' in de gemeente mogelijk te maken en het beoefenen ervan stimuleren.

Meierijstad - 'Walking Sports' staat voor sport- en beweegactiviteiten op een lager tempo. Daarnaast is er ook ruim tijd voor gezelligheid in de vorm van een kop koffie en uiteraard een derde helft. "Walking Sports draagt enorm bij aan de vitaliteit van onze oudere inwoners. Daarnaast profiteren ook sportverenigingen van deze nieuwe aanwas van leden. Dubbele winst dus", reageert wethouder sport Coby van der Pas van de gemeente Meierijstad. Namens de gemeente zette zij haar handtekening onder het contract dat de samenwerking bevestigt. Namens de PSV Foundation ondertekende bestuurslid Toon Gerbrands de overeenkomst. "De PSV Foundation wil verbondenheid stimuleren, voetbal- en levensvaardigheden delen en een gevoel van trots creëren. Samen met gemeente Meierijstad Walking Sports stimuleren is daar een mooi voorbeeld van." De Sportraad Meierijstad-voorzitter Rolf de Jong: "Inclusief sporten geldt ook voor de oudere sporters die toch willen blijven bewegen én genieten."

Meer berichten