Turnster Britt van Liempd uit Haaren mag naar de Ahoy Cup.
Turnster Britt van Liempd uit Haaren mag naar de Ahoy Cup. (Foto: )

Britt van Liempd uit Haaren naar Ahoy Cup

  Sport

Wat een top jaar voor Britt van Liempd uit Haaren. De turnster mag naar de Ahoy Cup.

Haaren - "Britt kwam bij ons (Dos Udenhout) turnen toen ze 7 jaar oud was. Het was meteen duidelijk dat ze bij de selectie-les hoorde. Ze heeft aan veel wedstrijden meegedaan en prijzen gewonnen, maar dit jaar is haar droom uitgekomen: naar Ahoy gaan", vertelt haar club.

Sprong

Ze heeft het hele seizoen stabiel geturnd en wist zich als tweede te plaatsen voor de halve finale in Rotterdam. Het was een spannende halve finale, want slechts zeven turnsters konden zich kwalificeren voor de volgende wedstrijd: de Bondskampioenschappen in Vianen. Britt heeft op de halve finale weer stabiel geturnd en ze heeft zelfs de beste score op de sprong gehaald. Ze mocht dus naar Vianen niet alleen om de meerkamp te turnen, maar ook de toestelfinale sprong.

Geplaatst

Afgelopen weekend zijn de bondskampioenschappen in Vianen geweest. De beste twaalf turnsters van haar categorie konden zich kwalificeren voor de Nederlandse kampioenschappen in Rotterdam. "Wij wisten dat Britt het in zich had om naar Ahoy te gaan, als ze haar zenuwen maar in bedwang kon houden. En ja! Zij zit erbij!" Britt is als zesde door. "Op zondag 23 juni gaan wij haar vol trots bijstaan om de dag van haar leven te laten beleven. Wij zijn heel trots haar trainsters te mogen zijn en blij dat zij haar droom heeft kunnen verwerkelijken."

Meer berichten