Sportpark Bergenshuizen in Vught, de thuishaven van voetbalclub Real Lunet.
Sportpark Bergenshuizen in Vught, de thuishaven van voetbalclub Real Lunet. (Foto: )

Real Lunet wil stappen vooruit zetten

  Sport

Peter Corvers

Oud-prof Jos van Herpen naar Real

Voetbalvereniging Real Lunet uit Vught heeft Jos van Herpen aangetrokken als hoofd jeugdopleidingen. De oud-profvoetballer gaat de jeugdopleiding van de club professionaliseren.

REGIO - Met het aantrekken van een aantal jeugdtrainers wil Real Lunet de kwaliteit van de jeugdopleiding verhogen. Dit zal in nauw overleg gaan met Van Herpen (57), zegt Patrick Molle, de nieuwe voorzitter van de Vughtse voetbalclub. Bij de kwalitatieve versterking van de trainers zal ook Pieter Schrassert Bert, bondscoach van Oranje onder de 15, een rol krijgen, vooral een adviserende. "De komst van Van Herpen en Schrassert Bert zal de club zeker een boost geven", verwacht Molle. Van Herpen begon zijn carrière bij FC Den Bosch waarmee hij in 1983 naar de eredivisie promoveerde. Ook kwam hij uit voor Feyenoord en speelde twee seizoenen in Frankrijk bij FC Brest Armorique.

Behalve de jeugdopleiding wil Real Lunet ook bestuurlijk stappen maken. "Daaraan is de laatste tijd hard gewerkt", zegt Molle. "Het bestuur is weer compleet." Behalve de nieuwe voorzitter zijn onlangs Dave Reeuwijk en Glenn Simon tot het bestuur toegetreden. Reeuwijk heeft zelf gevoetbald bij Real Lunet. Simon is meer dan 20 jaar betrokken bij Real en kan spelers ook zakelijke mogelijkheden bieden. Hij gaat zijn kennis en ervaring nu ook in een bestuursfunctie uitdragen. Met de zittende bestuursleden Jacqueline de Kroon (secretaris), Yvonne van Liebergen (penningmeester), Andy Parinussa en Kiley Thijs is het bestuur nu weer volledig.

De algemene ledenvergadering van Real Lunet koos op 15 mei Molle tot voorzitter. Met 131 van de 141 stemmen kan hij rekening op een forse steun vanuit de leden. "Met dit bestuur gaat Real Lunet bouwen aan de toekomst", zegt Molle. "We moeten een aantal zaken beter organiseren, zoals de jeugdafdeling die in aantal terugloopt. De jeugd moet weer meer plezier krijgen in het spel." Met het aantrekken van een aantal jeugdtrainers moet dit mogelijk zijn, denkt de nieuwe voorzitter.

Real Lunet heeft nu vijf seniorenelftallen en vier jeugdteams. Molle: "Wij hebben ruimte voor nieuwe jeugdleden in alle leeftijdscategorieën. Plezier in het voetballen staat voorop. Ook jongeren die nog geen competitie willen spelen kunnen komen trainen. Onze dames en ons specialteam hebben ook nog ruimte voor extra spelers. Voor de jongste voetbalfanaten, vanaf vier jaar oud, zijn we bezig om de mini's op te zetten."

Molle, geboren en getogen Bosschenaar met Moluukse roots was jarenlang actief in de Bossche politiek voor de VVD, onder meer als raadslid. In het dagelijks leven is hij ICT-projectmanager bij T-Systems.

Deze maand bestaat Real Lunet, opgericht op 13 mei 1969, 50 jaar. "Dat gaan we komend seizoen vieren", zegt Molle. Dit seizoen kan in sportief opzicht nog een hoofdprijs worden gewonnen. Het eerste elftal speelt play-offs voor een plek in de eerste klasse. Het zou voor het eerst in het bestaan van de club zijn als die klasse wordt bereikt.

Meer berichten