Adrie Vorstenbosch is samen met Wijnand van Iersel actief als marktmeester en zorgt zowel in het voortraject als op de dag zelf dat alles in kannen en kruiken is.. Foto: Wendy van Lijssel
Adrie Vorstenbosch is samen met Wijnand van Iersel actief als marktmeester en zorgt zowel in het voortraject als op de dag zelf dat alles in kannen en kruiken is.. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

De braderie in het Maaskantje

  Toerisme

'Een dagje uit voor het hele gezin'. Traditiegetrouw organiseert Stichting 't Oude Ambacht uit Den Dungen dit jaar al weer voor de 44e keer de braderie die Maaskantje elk jaar weer op de kaart zet.

DEN DUNGEN – Zondag 10 juni is er van 10.00 uur tot 18.00 uur op en rondom 't bakhûske in het Jacobusstraatje voor jong en oud vertier met een vrij-, kinder-, creativiteits- en boekenmarkt, oude ambachten, kindervermaak, optredens en een hapje en een drankje. Adrie Vorstenbosch die samen met Wijnand van Iersel dit jaar als marktmeester aangesteld is, maken zich op voor een drukke dag. Het is eigenlijk onnodig om reclame te maken voor dé braderie in Maaskantje. Met de klemtoon op dé. Het gaat hier namelijk niet over een klein evenementje maar over een groots opgezette mert waarbij opgeteld maar liefst circa 180 kramen als een lint door de straten kronkelen. Stands met een keur aan producten en waren, waarbij in de route onderbrekingen zijn opgenomen met ander vermaak zoals live optredens en kindervermaak. Het is nog een vak apart en een hele taak om de 'slinger' dusdanig in elkaar te zetten dat bezoekers geïnteresseerd blijven en niet halverwege de route afhaken, maar op hun gemak de hele braderie doorlopen. De marktmeesters van Stichting 't Oude Ambacht hebben er zeker in het voortraject, maar ook op den dag des heren, een hele kluif aan maar Wijnand van Iersel en Adrie Vorstenbosch die de titel op hun naam hebben staan, hebben er plezier in en zijn geen braderie-groentjes. "Omdat mijn vader mee hielp ben ik met de braderie opgegroeid en er ook in verzeild geraakt. Ik ben voorheen op andere fronten doende geweest zoals met het opbouwen en afbreken. Wijnand was tien jaar eerder al eens marktmeester. Die heeft ervaring. Eigenlijk ben ik zijn assistent", knipoogt Vorstenbosch. Laatstgenoemde is in het voortraject al maanden met zijn collega doende met een goede ver- en indeling. "Als marktmeesters zijn wij er verantwoordelijk voor dat er geen overkill is aan bepaalde stands, maar dat alles in balans is."

"Daarmee bedoel ik dat er een gevarieerd aanbod is én zo staat opgesteld dat er voor iedereen wat wils is. Verder zijn we tijdens die dag het aanspreekpunt voor de marktlieden. Niet alleen bij de ontvangst en het aanwijzen van hun plek, maar ook als ze iets nodig hebben of er een probleempje is dat opgelost moet worden", doet Vorstenbosch uit de doeken. Vorstenbosch weet dat het altijd een drukke, maar gemoedelijke dag.
Hij weet bijvoorbeeld: "We hebben alles in huis voor een leuk dagje uit voor het hele gezin."

Meer berichten