Logo meierij.nl


Fietsgroep Den Dungen stapt wekelijks op de peddels in twee groepen waarbij er een route van 40 of 60 kilometer gefietst wordt. Binnenkort is de eerste fietsvierdaagse in Den Dungen.
Fietsgroep Den Dungen stapt wekelijks op de peddels in twee groepen waarbij er een route van 40 of 60 kilometer gefietst wordt. Binnenkort is de eerste fietsvierdaagse in Den Dungen.

Eerste Fietsvierdaagse in Den Dungen

  Verenigingen

Wie het leuk vindt om te fietsen in de prachtige omgeving rondom Den Dungen kan zijn hart ophalen tijdens de eerste editie van de Fietsvierdaagse van Den Dungen. Een enigszins misleidende titel omdat er per dag meegedaan kan worden en niemand verplicht wordt om vier dagen de naar eigen keuze 40 of 60 kilometer lange route te peddelen. Om alles in goede banen te leiden is het nodig om in te schrijven. Dit kan tot vrijdag 30 juni uiterlijk 12.00 uur.

DEN DUNGEN – Op initiatief van Wim Molenkamp uit Den Dungen werd ruim een jaar geleden Fietsgroep Den Dungen (FGDD) opgericht. De ene week wordt er op dinsdag- en de andere week op donderdagmiddag om 13.00 uur vertrokken bij Litserborg. Iedereen mag mee fietsen waarbij er de keuze is voor een (snellere) circa 60 kilometer of 40 kilometer lange tocht waarbij het tempo wat lager ligt. Die keuze is er ook tijdens de Fietsvierdaagse die FGDD van dinsdag 4 juli t/m vrijdag 7 juli organiseert. Ook in deze staat Molenkamp aan de wieg van het hele gebeuren. "Ik heb jaren met een vast fietsgroepje deelgenomen aan een hele grote fietsvierdaagse elders in het land. Daar ontstond het idee om een keer aan een andere deel te nemen. Na inventarisatie binnen de FGDD is vervolgens besloten om er zelf een te organiseren. Iets wat ik alleen kan met hulp van enkele vaste deelnemers. Verder wordt het gewoon een kleinschalige, simpele fietsvierdaagse", meldt Molenkamp. Met simpel bedoeld hij dat het hele gebeuren niet voorzien is van toeters en bellen zoals programmaboekjes, controleposten en meer. Wel liggen er dagelijks twee mooie routes liggen die elke keer een andere hoek rondom Den Dungen belichten. "Het vertrek is tussen 10.00 uur en 12.00 uur bij Litserborg. Deelnemers krijgen een route en kunnen op pad", vat Molenkamp het simpel samen. Om niet voor verrassingen te komen staan is het verplicht om in te schrijven via fgdendungen@gmail.com Deelnemers dienen hun persoonsgegevens door te geven, welke dag of dagen zij mee fietsen en de keuze voor de korte of lange route. Deelname kost 10 euro voor vier dagen of 3 euro per dag, inclusief koffie voor vertrek en een drankje na afloop. Deelname is op eigen risico en na goedkeuring van het regelement dat te vinden is op de site www.fgdendungen.nl. Molenkamp nodigt iedereen van harte uit: "De omgeving is prachtig. De landschappen zijn elke keer weer anders. Van bossen en heide tot polders. We fietsen bij Oisterwijk, maar ook Zaltbommel, de Maas en de Dommel." Resoluut: "Fietsen is ook een sociale activiteit. Je geniet van de omgeving en elkaars gezelschap!"

Reageer als eerste
Meer berichten